Zwarte Thee

Home/Losse Thee/Zwarte Thee

Zwarte thee is een gefermenteerde versie van groene thee. Voor het produceren worden dezelfde bladeren gebruikt, door het fermenteren vindt er echter een natuurlijke verrotting plaats waardoor de kleur van de bladeren veranderd en de thee uiteindelijk een zwarte kleur en een krachtige, nootachtige smaak krijgt.

De zwarte thee wordt wereldwijd geëxporteerd vanuit landen als China, India en Sri Lanka. Elke regio heeft een eigen smaakprofiel waardoor de thee, afhankelijk van de afkomst, fruitig, kruidig, mouterig of zelfs een lichte chocolade smaak kan hebben. Over het algemeen wordt goede kwaliteit handgemaakte thee voornamelijk in China geproduceerd maar vanuit landen als India en Sri Lanka zijn ook hele goede machinaal geproduceerde varianten afkomstig.

Tegenwoordig is zwarte thee vooral populair in Turkije en India maar ook in China zult u veel van deze theesoorten vinden. In China wordt het ook wel ‘rode thee’ genoemd door de roodachtige kleur dat een kop thee heeft. Z